Trying to taste some tea, at 7am @7… maar aangezien ik mijzelf nog één keer heb omgedraaid wordt het toch half 8 voordat ik die kant op ga.

Voorbereid met een flesje heet water ga ik mijn fiets opzoeken. Door de kou van de afgelopen dagen bevriest steeds het slot van mijn fiets. Even mijn slot ontdooien en op naar de Scheldestraat om een kopje thee te drinken.

Ik weet dat ze hier losse thee serveren en dat is de reden dat ik hier even thee ga drinken. Desalniettemin schrik ik als deze zaak ook Betjeman&Barton thee serveert.

“Betjeman en Barton zijn Britse theekopers, die in 1919 de Engelse thee cultuur in Parijs introduceerden. De Franse familie Jumeaux-Lafond staat nu aan het hoofd van het beroemde theehuis en levert nog immer de exclusieve theesoorten en kruidenmelanges”. Aldus de kaart van @7.

Voor € 2,15 bestel ik een kopje flowery earl grey thee. Dit is een thee met een zwarte Chinese thee als basis en bekend om zijn bergamot-olie uit de streek Calabrië uit Italie, met korenbloemen en zonnebloemen. Aldus de menukaart mag deze thee 3 minuten trekken voordat ik hem ga proeven.

De thee wordt geserveerd in sportkantine stijl. Een wit koffie schoteltje met daarop een “ Duralex, made in France” glazen kopje en de witte filter met daarin flowery earl grey thee ligt ernaast opgerold. Het enige dat nog mist is het good old times thee tipje.

Van gister heb ik geleerd, dus vandaag zo gezegd zo gedaan, ik laat de thee maar 3 minuten trekken. Na 3 minuten haal ik de het theefilter uit mijn kopje. Ik bekijk de bladcategorie, vandaag zijn er fannings geserveerd.

De thee smaakt naar zwarte thee met allemaal toevoegingen, van de smaak loop ik niet echt warm. Iets wat juist wel fijn zou zijn met deze temperaturen.

Tussentijds ben ik mijn blog aan het schrijven en de flowery earl grey thee wordt langzaam koud en bitter. Kortom het wordt tijd om afteronden.