Al zo vaak langs gefietst en nog nooit naar binnen geweest en iedere keer trekt het mijn aandacht… ra ra wat is het? De alchimist garden. Vandaag is het zover ik ga naar binnen. Ik parkeer mijn fietst voor de deur en loop naar binnen en het eerste dat is zie is de toonbank. De toonbank staat vol met groenten en fruit om sappen mee te maken. Aan de rechterkant van de zaak staat er tegen de muur aan een stelling. Een stelling vol met glazen potten, zakjes en plastic flessen waarvan ik geen idee zou hebben wat daar in zou moeten zitten. Ik loop naar boven waar enkele zitplaatsen zijn gecreëerd. Tegen de muur aan is een boom gemaakt met enkele planten erin. Naast mij staan allerlei verschillende soorten boeken van “My green city” tot “Spiritual Awakening” en een pakje tarot kaarten. Ik krijg sterk de indruk dat hier meer wordt gedaan dan alleen het serveren van thee.

Desalniettemin bestel ik een kopje thee van de dag voor 2 euro. Ik krijg een kopje nier thee voorgeschoteld. Dit is eigenlijk geen thee maar een infusie van kruiden. Voor deze kruideninfusie is een rits van kruiden gebruikt waar ik in ieder geval nog nooit van heb gehoord.

Naast de thee van de dag wordt er ook yogi thee geserveerd. Er staat zelfs een samovar achter de toonbank maar ik hoop echter niet dat ze die gebruiken voor het maken van de thee want hij ziet er namelijk redelijk gebruikt uit.

Er wordt spirituele muziek gedraaid wat een rustgevende werking heeft. Verder worden er ook lezingen gegeven, de computer is zelfs nog op de beamer aangesloten. Af en toe wordt de rust in de zaak verstoord door de sap-machine die dan wordt aangezwengeld en waar vervolgens een hels kabaal vanaf komt.Ik ben blij dat ik hier uiteindelijk toch naar binnen ben gestapt.