Een blog schrijven voordat ik na mijn werk ga. Dit klinkt niet onmogelijk, dat heb ik namelijk iedere dag nog gedaan. Maar… als je vroeg moet beginnen en je denkt “ik fiets wel een rondje door zuid en dan kom ik vanzelf wel wat tegen”. Ik ben erachter gekomen dat deze manier niet echt effectief is. Uiteindelijk eindig ik vandaag bij Anne&Max voor een kopje earl grey thee.

Earl grey thee wordt gemaakt van zwarte thee met besprenkeld met de etherische bergamot olie. Bergamot is een citrusvrucht.

Het liefste drink ik Chinese thee, maar de verschillende Chinese soorten thee die ik hier op de kaart zien staan heb ik de afgelopen dagen al geproefd, namelijk jasmijn en gunpowder thee. Daarnaast serveren ze bij Anne&Max ook earl grey, ceylon en Marokkaanse muntthee waar gunpowder in verwerkt zit. Daarbij serveren ze nog 3 soorten thee gemaakt van kruiden en specerijen.

Ik vind het gaaf dat hierbij de trektijd van de thee in minuten is aangegeven op de menukaart.

Een kopje earl grey thee van het merk brandmeester’s kost €2,25. Ik bestel lekker een potje thee om de dag goed mee te beginnen. Als ik mijn thee geserveerd krijg voldoet deze aan mijn verwachting, ik krijg “fannings” geserveerd. Helaas weet ik alleen de engelse benaming en ik zal je gelijk even uitleggen wat dat inhoud.

Thee wordt namelijk in bepaalde landen ingedeeld naarmate de kwaliteit. Er zijn veel verschillende theebladgradaties, de meest meest gangbare zijn als volgt;

Whole leaf (de bovenste blaadjes van de theeplant die nog intact zijn)
Broken (thee geserveerd bij Cottoncake)
Fannings (geserveerd krijgen bij Anne&Max)
Dust (à la theezakjes)
Terwijl ik mijn potje thee aan het opdrinken ben komen de mensen af en aan hoor ik door het drukke gepraat van de mensen om mij heen een jazzy sound. Morgen ga ik in ieder geval op pad met een plan: een kopje thee drinken bij van Harte in de hartenstraat (onderdeel van de 9 straatjes) waar ze thee van Thieme serveren.