Eergisteren stond blue op de planning, maar mijn telefoon was leeg. Dit zou betekenen dat ik geen foto’s kon nemen en niet kan inloggen op foursquare. Daarom eerst maar even naar huis gegaan en vervolgens toch voor een andere locatie gekozen waar ze thee serveren. Vandaag is de herkansing en staat blue weer op de planning. Ik dwing mezelf om de deur uit te gaan desondanks ik me echt beroerd voel vandaag.

Gelukkig doet de frisse wind mij goed en ik parkeer vrolijk mijn fiets voor de Kalvertoren. Ik pak de lift naar de 3e verdieping. Ik stap de lift uit en ik geniet van het mooi uitzicht over Amsterdam. Er is toevallig een plekje op de bank vrij waar ik lekker ga zitten. Vervolgens bestel ik een kopje biologische groene bloementhee voor €2,40.

Ik laat de thee 5 minuten trekken en dan haal ik het zeefje eruit. Ik zie in het zeefje gebroken thee bladeren zitten en veel takjes. Het gebeurd vaker dat er takjes in de thee zitten. Voor de theeboer is het voordeliger om takjes bij de theebladeren te doen omdat takjes zwaarder in gewicht zijn dan de theebladeren zelf. Desalniettemin, geven ze meer smaak af.

Er volgens mij iets van 1,5 gram thee in het zeefje. Dit is niet veel thee, wel genoeg voor een kopje als je deze langere tijd laat trekken. Ik neem de tijd maar recht voor me zie ik twee dames heftig de theezeefjes op en neer halen in hun kopje. Ik geniet van het uitzicht over Amsterdam, de drukke dames en mijn kopje thee.