Buchu Mevrouw ChaTijdens de eerste theereis naar Afrika in 2014, kwam Mevrouw Cha bij toeval het heerlijke kruid Buchu tegen.

Buchu, ook wel bekend als Agathosma Betulina is een Zuid Afrikaans kruid. Deze biologische Buchu heeft een heerlijke smaak, het is een combinatie van mint en eucalyptus. Licht zoet en fris. Doordat Mevrouw Cha enkel de hele Buchu bladeren verkoopt, zal de infusie zeer licht van kleur blijven. Desalniettemin zegt dit niets over de smaak, deze is namelijk zeer uitgesproken.

Met trots verkoopt zij dit biologische kruid en hebben we door de jaren heen meegemaakt dat het heel simpel is met Buchu, you hate it or you love it.

Wist je dat de Zuid-Afrikanen ook vaak Buchu met Rooibos mixen. De Rooibos en de Buchu van Mevrouw Cha komen van een en dezelfde biologische boer die zich los heeft gemaakt van de coöperatie en enkel top kwaliteit en biologisch produceert.

Buchu Zuid-AfrikaDe Buchu van Mevrouw Cha is afkomstig uit het Cedargebergte
gelegen in de West Kaap van Zuid-Afrika.

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat op advies van Geert Verhelst, zoals beschreven in zijn boek “Groot handboek geneeskrachtige planten” het is af te raden Buchu te drinken tijdens de zwangerschap. Daarnaast is Buchu goed tegen blaasontstekingen.

Bestel een zakje biologische Buchu van Mevrouw Cha in de webshop of een een Buchu theepoeziekaart. Een voorbeeld van een mooi samenwerkingsproject tussen Mevrouw Cha en De Lettervlucht.