Het is nog steeds lekker fris in Amsterdam en ik zit helemaal in de flow van thee.

Thee hier en thee daar, het neemt steeds meer van mijn tijd in beslag, en dat vind ik leuk!

Om vandaag toch een beetje rust mee te pakken ga ik een infusie van Kamille drinken. Deze infusie van Kamille ga ik drinken bij Café de Jaren. Ook hier serveren ze weer Dammann, helaas is dat even niet anders.

Bewust drink ik één kopje met de infusie van kamille omdat ik weet dat als ik teveel drink, deze bloempjes juist het tegenovergestelde effect hebben. Met andere woorden, ze maken je hyper en dat ben ik op dit moment al van mezelf.

De infusie heeft naar mijn mening de juist intensiteit bereikt en ik haal het zakje uit mijn kopje. Zoals altijd maak ik het zakje open uit nieuwsgierigheid.

In het zakje hangt een okerachtige gele vieze drap. Daar gaat mijn verlangen naar een heerlijk kopje “rust”. Nu is het zo dat ik dit bij thee niet op prijs zou stellen. Desalniettemin heb ik laatst te horen gekregen dat het bij kruideninfusies niet heel belangrijk is dat de kruiden niet intact zijn of grof gemalen. Het is namelijk gemakkelijker voor water om de werkstoffen uit het kruid, in dit geval de kamille bloem, te onttrekken als de kruiden grof gemalen zijn.