Soms heb je van die dagen, die dagen die compleet zijn volgepland en waar je wordt geleefd in plaats van dat je leef. Maar gelukkig doe ik dit mijzelf aan en kan ik er op anticiperen. Zo schrijf ik mijn blog voor 15 januari alvast een dagje eerder. Vanaf de tea bar steek in schuin naar recht de haarlemmerdijk over loop een paar meter naar rechts en dan kom ik uit bij de chocolate company. Een franchise zaak waar ik goede herinneringen aan heb vanuit mijn tijd in Maastricht.

Hier serveren ze net zoals bij Gartine, Betjeman en Barton thee. Betjeman en Barton is een frans thee merk en komt uit dezelfde fabriek als Dammann alleen komt er een ander label op.

Ik bestel de japanse sencha die maar 1,5 minuut mag trekken volgens de theekaart en de eigenaar benadrukt dit nogmaals. Een thee 1,5 minuut laten trekken is niet lang. Normaal gesproken laat ik een thee altijd 5 minuten trekken en dan ga ik kijken wat dit voor smaak creëert. In dit geval luister ik braaf naar de eigenaar en laat het hele zakje met thee 1,5 minuut trekken en inderdaad, de sencha komt mooi tot zijn recht zo na ander halve minuut. Toch zou ik als eigenaar er voor kiezen om minder thee losse thee te serveren en de gasten adviseren om deze langer te laten trekken. Ik vind het namelijk zonde als er wordt gegooid met thee. Tevens staat er op de kaart dat deze thee vol zit met vitamine C. Denk je nou echt als je de thee 1,5 minuut laat trekken dat je kopje vol zit met vitamine C? De goede werkstoffen die zich in thee bevinden komen vaak tussen de 10 en 15 minuten vrij, afhankelijk van de soort thee of kruiden die je hierbij gebruikt.

Terwijl ik van de Japanse sencha van Betjeman & Barton zit te genieten staat er Spaanse feel good muziek op de achtergrond zodat ik hierbinnen even niet aan die sneeuwvlokken die buiten vallen, hoef te denken.