Vandaag is de dag dat… Mevrouw Cha 1 jaar bestaat. Zoals dit ene jaar voorbij is gevlogen is deze dag ook weer voorbij gevlogen. Voordat ik op tijd naar bed ga, stop ik nog even bij het conservatorium hotel. Ik heb namelijk gehoord dat ze in de brasserie ook losse thee serveren.

Terwijl ik plaats neem in de lobby en de menukaart erbij pak, raak ik verrast van de verschillende soorten thee die ze hier serveren. De “Organic Jade Sword” en de “Iron Buddha” trekken mijn aandacht.

Uiteindelijk kies ik voor de Organic Jade Sword waarvoor ik €4,- mag betalen. Even later als ik een zwart ijzeren thee potje voorgeschoteld krijg zie ik versneden en groene thee topjes in het filter zitten. Zoals gewoonlijk laat ik de thee nog ongeveer 5 minuten trekken voordat ik mijn kopje vol schenk. Een zeer delicate fijne groene en licht zoete smaak. Verassend als ik na ga dat deze thee uit een gietijzeren theepot komt. Ik geniet van de thee en drink deze rustig op. Vervolgens leg ik €4,- neer want de serveerster is nergens te bekennen en ik zoek mijn fiets weer op.