Ik was van plan om vandaag richting de overtoom te gaan maar daar heb ik de kracht niet voor. Ik ben 2 januari begonnen bij Screaming Beans en alle nieuwe indrukken worden mij vandaag even teveel. Dus ik besluit het nog dichterbij huis te zoeken, namelijk Cottoncake. Bij Cottoncake aan de eerste van der helststraat serveren ze thee van Evermore, een label dat gevoerd wordt door een familie uit Rotterdam en zij staan voor kwaliteit. Ik ben benieuwd!

De andere drie dagen heb ik tot nu toe versneden thee geproefd die de nijging heeft snel bitter te worden. Voor mij is kwaliteit het topje en de eerste twee blaadjes die nog in tact zijn. Vaak wordt de thee die onder de eerste twee bladeren groeit versneden, dit wordt ook wel CTC genoemd wat staat voor Cut, Tear, Curl. Klik hier als je benieuwd ben hoe dit in zijn werk gaat.

Naast de verkoop van kleding, accessoires kun je er ook vers geperste sappen verkrijgen, ontbijten en lunchen. Het interieur is licht met op de begane grond 6 schilderijen aan de muur in zwart/wit/grijs/zilver tinten die ook te koop zijn. In plaats van een old school bloemetje op de tafel staan er lege flesjes ginger beer van Fentimans (fentimans frisdranken kun je hier bestellen of kopen om thuis van te genieten) op de tafel met een tak van de katoenplant erin met de pluimen er nog aan.

Ik bestel een kopje biologische green tea gunpowder voor €2,30. Het goedkoopste kopje thee tot nu toe. Het heeft per ongeluk langer dan 5 minuten getrokken want ik ben te druk bezig met het schrijven van mijn blog, oeps! De thee maakt de tong droog en beschikt over de smaak van gekookte bladgroente, hierbij kun je denken aan andijvie of spinazie.

Gunpowder zijn gerolde theeblaadjes waardoor ze in gedroogde staat net op kleine kogeltjes lijken en dat is dan ook waar de naam vandaan komt. Als ik de theeblaadjes uit het witte filter zakje haal en deze “uitrol” verschijnen er theebladeren die doormidden zijn gesneden.

Bij de laatste slokken van mijn glas met thee begint de smaak een beetje wrang te worden maar zeker niet bitter. Nadat ik mijn blog klaar heb loop ik lekker via de Albert Cuyp markt naar huis waar ik nog even ga chillen voordat ik naar mijn werk ga.