De spiegelgracht, de plek waar sinds 4 maanden Four Leaves is gevestigd. Ik kom hier vaker om een potje thee van de 102 verschillende soorten thee te proeven. Ik doe dit omdat ik graag nieuwe theesmaken ervaar waardoor ik mijn persoonlijke smaak kan ontwikkelen op het gebied van thee.

Als ik binnen kom neem ik boven plaats aan de witte balustrade waar ik kan uitkijken over de winkel met uitzicht op de Amsterdamse gracht. Als ik geïnstalleerd ben laat ik mij adviseren over een natuurlijke Chinese thee. Uiteindelijk wordt het een J.E. Oolong Milky (by Theodor), een Chinese groene oolong thee (15% – 25% gefermenteerd). J.E. is de franse afkorting voor Jardin Excellent wat staat voor een bijzonder thee terroir.

Terwijl het Brita water tot de juiste temperatuur wordt verhit wordt het theekopje, theetipje, chocolaatje en een koekje alvast geserveerd. Wilfried, tevens de eigenaar, verteld dat er veel kalk in het Amsterdamse water zit wat van invloed is op de smaak van de thee. Dit is dan ook de reden dat ze ervoor kiezen om het water te filteren.

In plaats van een standaard kopje thee bestel je bij Four Leaves een pottje thee voor €4,25. Ik ben lange tijd de enige bezoeker in de winkel waardoor er zich de mogelijkheid voordat om lekker met de eigenaar over thee en thee in Amsterdam te praten.

Oolong Milky is een Chinese thee soort die bekend staat om zijn boterachtige en karamel achting smaakprofiel.

Nadat ik mijn pottje thee op heb koop ik nog wat uit de winkel en ga dan weer lekker op huis aan om mijn blog te schrijven.