Vandaag heb ik ontbeten en thee gedronken bij Gartine en blijkt dat ze bijna alle producten uit de Beemster halen. Leuk om te horen, daarnaast hebben ze thee van Betjeman en Barton.

Ook in deze zaak hebben ze een ware theekaart waar enkele soorten thee en infusies op staan. Terwijl ik naar de kaart kijk denk ik, tijdens mijn project heb ik nog geen lapsang souchong gedronken. Dit is de dag, vandaag gaan we deze gerookte rakker weer eens proeven. Ik vind dit namelijk een stoere thee en hij kan zo geweldig uit de kast komen als je deze thee met een romige kaas combineert. Aangezien er bij het ontbijt brie en jonge kaas wordt geserveerd, krijg ik er alleen nog meer zin in.

Deze Betjeman & Barton thee kan niet al te lang trekken want anders is hij veel te overweldigend. Daarom laat ik mijn thee vandaag niet heel lang trekken. Als ik het zakje uit mijn kopje haal probeer in het zakje te openen om te kijken naar de kwaliteit van het blad. Helaas zijn de katoenen zakjes van Betjeman & Barton niet kapot te krijgen. De gradatie van het blad blijft voor vandaag verborgen, toch heb ik zo mijn ideeën. Desalniettemin is de combi met de brie heerlijk en is dit een goed begin van mijn dag.