Nu in het kopje van Mevrouw Cha

REN SHEN OOLONG STELT ZICH VOOR

De koffie onder de thee. Je kick voor de dag. Met deze Chinese oolong aan je zijde barst je van de energie. Aan focus zal het je eveneens niet ontbreken. Dus, let´s go go go.

 

THEE HOUDT JE WAKKER

Thee houdt je wakker. Of beter gezegd. Theïne houdt je wakker. Het geeft je je dagelijkse oppepper. Geen enorme rush zoals bij koffie. Nee, thee gaat langzamer te werk. (Trage Henkie.) Het duurt even voordat je energielevel stijgt en de piek is niet zo hoog als bij een cafeïneboost, maar eenmaal aanwezig blijft ie langer bij je. Een geleidelijke kick van langere duur. Natuurlijk verschilt de hoeveelheid theïne per thee en per zetwijze. Ren shen oolong is in deze context bijzonder in z’n soort, omdat de theebladeren gerold zijn in zoethout en ginseng. (De vertaling van ginseng is “allesgenezend medicijn” – WOW!). Ginseng zorgt voor een opkikker bij een laag energiepeil, dus geeft nog eens een extra zetje aan de thee. Met z’n theïne en ginseng fijn voor in de ochtend en vroege middag. Gewoon om de volgende maandag lekker fris door te komen.

 

IS HET WEL THEE?

Groene korrels die eventueel gebruikt zouden kunnen worden als dierenvoer. Is wat je zou kunnen zien als je ren shen oolong voor je neus hebt liggen. Je ziet nog geen theebladeren. Deze komen pas uit hun schulp wanneer ze op hun gemak in het water hun smaak af liggen te geven. De smaak is absoluut beter dan dierenvoer! Een zachte en subtiele smaak met een licht zoetje. Drink je deze thee terwijl je honger hebt? Geen zorgen. Er zijn perfecte food-partners bij te bedenken. Een simpel peertje voldoet al. Meerdere peren vragen om een perfect passend perentaartje. Ben je meer van de hartige honger, dan is onze ren shen oolong om van te smullen samen met een ragout. En wie weet. Bedenk je zelf nog andere combinaties die een verrassend effect geven. Die ontdekkingen volgen vaak vanzelf als je eenmaal verslaafd raakt aan d’n deze.