Groene thee

Groene thee ingekocht door Mevrouw Cha is duurzaam, vegan en zacht van smaak, oftewel ons groene maatje. Het begint allemaal bij verse theeblaadjes die na het plukken verflensen. Dit heeft niets te maken met flinterdunne pannenkoekjes, maar met het verliezen van vocht en het verwelken van de theebladeren. Direct daarna worden ze verhit. Dit gebeurt in de oven, in de wok, in de stoomcabine of je laat de verse theebladeren simpelweg lekker zonnen. Interessant om te weten op welke manier jouw favoriete groene thee wordt verhit! Welke manier dan ook.. Door de verhitting vindt er geen oxidatie plaats. Geen oxidatie betekent dat de thee niet meer reageert met zuurstof en dus zijn groene uiterlijk behoudt. En gelukkig ook zijn groene innerlijk, want smaak en aroma zouden blijven veranderen door oxidatie. Het uiteindelijke rollen en drogen van de blaadjes zorgt voor een laatste kenmerk aan de verschillende groene theesoorten.

Kwaliteit en bereiding is key

Groene thee wordt nog wel eens omschreven als bitter en wrang. Jammer, want groene thee is juist een toegankelijk type. Kwaliteit en bereiding is key! Kwaliteit komt van Mevrouw Cha. De bereiding van losse thee naar het lekkerste kopje thee is aan jou. Om optimaal te genieten van de fijne smaken van groene thee is er minder heet water (70°C- 80°C) nodig. Geen stress, het is niet moeilijk en vooral heel lekker.