Een cold brew is thee getrokken in koud water, òf water op kamertemperatuur voor een langere periode. Bij dit proces trekt de thee heel langzaam en wordt niet zozeer de temperatuur, maar de tijd gebruikt om de smaken uit de verse theebladeren te onttrekken.

Zo doe je het:

  1. Neem een liter fles mineraal water met een lage droogrest.
  2. Voeg 4 gram gu zhu zi sun groene thee van Mevrouw Cha toe.
  3. Laat het geheel minimaal 3 uur trekken.
  4. Maak het jezelf nog makkelijker en maak de cold brew voordat je gaat slapen en de dag erna staat er een heerlijke cold brew in de koelkast op je te wachten.
  5. Schenk je cold brew over en zeef de theebladeren eruit of gebruik een theezeefje bij het uitserveren.

Wordt de cold brew niet bitter als je deze 12 tot 24 uur laat trekken in de koelkast?
Als je het goed doet, dan gebeurt dit niet.

Enkele tips:

    1. Neem 4 gram van een kwalitatieve thee om de cold brew mee te maken.
    2. Mocht de thee die je kiest de neiging hebben om bitter te worden, doseer dan minder thee.
    3. Wanneer je cold brew klaar is en een beetje bitter smaakt, voeg er dan nog wat water aan toe.
    4. Afhankelijk van de thee die je gebruikt kun je enkele smaakmakers zoals citroensap, limonade of biologische troebele appelsap aan toevoegen.
    5. Voor de echte liefhebbers hebben wij een cold brew ijstheefles in de online theeboutique beschikbaar.

Een thee is pas een Mevrouw Cha thee wanneer deze niet bitter wordt en zacht van smaak blijft. Daarom zijn vrijwel alle theesoorten van Mevrouw Cha geschikt om een cold brew mee te maken.