Thee drinken bij Hotel Droog op aanraden van een oud- collega. Nadat ik door de regen langs hotel de l’europe, cafe de jaren, de coffee company fiets en uiteindelijk bij hotel droog mijn fiets parkeer ben ik al lekker doorweekt.

Hotel droog is gesitueerd tegenover papabubble. In het kader van nu we er toch zijn raad ik je aan om daar ook zeker even naar binnen te gaan en als je mazzel hebt kun je een beetje warm snoep proberen. Heerlijk zoet een killing voor het glazuur op je tanden.

We lopen door de winkel en nemen vervolgens de trap omhoog naar de eerste verdieping waar de tearoom zich bevind. Een inspirerende ruimte met wit meubilair, veel artistieke elementen zoals de paarse lamp die je op de foto ziet. Het gaafste vind ik dat de spanten en draagbalken zichtbaar zijn.

Als we een lekker plekje hebben gevonden, op de zwarte stoelen in de hoek onder een schilderij gemaakt van stof. Komt de serveerster langs en vraag ik om de theekaart.

De meest originele thee kaart tot nu toe tijdens mijn 30 dagen project.

Alle potjes met thee kosten €3,-. Ik kies voor de Keemung Congou, maar eerst nog even voelen en ruiken voordat ik de thee ga proeven. Het is wel te merken dat de thee al enige dagen staat want de meeste natuurlijke aroma’s zijn al verdwenen. Desalniettemin vind ik de presentatie super. Na deze beleving verwacht ik een zwarte thee en wat de bijsmaken zullen zijn is nog een verassing.

Ik krijg de thee geserveerd in een wit filterzakje dat hangt te trekken in een witte porseleinen theepot.

Als ik de thee even laat trekken komt er een delicate smaak vrij die mij doet denken aan Da Hong Pao thee.

Kortom de presentatie is goed, de thee is delicaat van smaak ondanks dat er broken leas worden geserveerd. Ik ga hier verder van genieten en laat me nog even verder verwonderen door de inspirerende omgeving en het aquarium.