Na een lekker verfrissende fietstocht kom ik om 10:00 ’s morgens aan bij Koffie in Oost. Fietsen staan voor de deur geparkeerd waar in de zomer het terras staat en de bovenverdieping is afgeladen vol. Op de begane grond is er alleen nog een plekje naast de deur die aan mij als kou-kleun niet besteed is. Dus ik neem de trap naar beneden.

Als ik ga zitten aan de aan de kleurrijke tafel gemaakt van resthout valt mijn oog op de twee menukaarten die op tafel liggen. De een is de menukaart en de ander is zowaar een theekaart waar 10 soorten thee staan toegelicht.
Gister heb ik jullie het verschil verteld tussen thee en infusies. Zo staan er op deze kaart vier soorten thee, namelijk: Ra Ra Rasputin, White Wonder, Lady Grey en Groene China Jasmijn de andere zijn namelijk allemaal kruidenmelanges.

Vanwege de drukte wordt er gevraagd of in toch op die ene plek naast de deur ga zitten. Ik verlaat de poes die naast de al vanaf het begin naast mij licht te spelen en ik ga voor de vissenkom zitten. Ik zit nu naast de keuken/bar/kassa waar moeder, dochter en Kevin druk bezig zijn. Verder gaat iedereen bij elkaar aan tafel zitten om maar een plaatsje te kunnen bemachtigen.

Uiteraard ben ik hier voor de thee en ik bestel voor € 3.00 de Ra Ra Rasputin. Ik krijg een grote blauwe mok met een vogeltje erop met een klein filterzakje vol met thee.

Ik proef een lichte smaak van earl grey en voor de rest voornamelijk kruiden waardoor de pure smaak van thee verdwijnt. Bij de thee wordt een vet blokje cake geserveerd. Op de menukaart staat geschreven dat ze alle producten dagelijks vers maken. Nu ben ik benieuwd of dat ook voor de cake geldt die bij mijn thee maar ook bij alle andere warme dranken wordt geserveerd die ik voorbij zie komen.

Op dit moment van de dag is dit echt een plek op lekker bij te beppen en vooral niet op je laptop aan het werk te gaan zoals ik nu aan het doen ben. Dat is dan ook de reden dat je de muziek amper hoort omdat de gasten duidelijk de overheersende hand hebben. Er hangt een huiselijke sfeer zo met de poes en de vissen, de half opgebrande kaarsen in de vensterbank. Een beetje jammer zijn de rode verlepte bloemen in de vensterbank die waarschijnlijk in 2012 als kerstboeket hebben gefungeerd. Aan de andere kant past dit ook wel weer in de gezellig rommelige sfeer van Koffie in Oost.