Om de spits af te bijten heb ik het dichtbij huis gezocht. De koffie salon, als eerste geëindigd in de koffie top 100 van de Misset Horeca. Als de koffie zo goed is als ze schrijven dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar de thee.

Bij binnenkomst valt mijn oog op de geweldige zwart/wit schilderijen van koffie drinkende mensen en de grote ronde tafel met bloemen achterin de zaak. Voor €2,50 bestel ik een kopje thee waarbij ik uit 8 verschillende smaken mag kiezen. Mevrouw Cha is van de Chinese thee dus heel toepasselijk ga ik voor de:

“Green tea with Jasmine”.

Het personeel komt relax op mij over en ze hebben lol. Ik ga boven zitten op een van de retro-stijl stoelen bekleed met ribstof. Terwijl mijn theezakje in het theepotje hangt valt het mij op dat er pop muziek wordt gedraaid en hoor je vuurwerk knallen op de achtergrond. Na 5 minuten schenk ik mijn kopje voor de helft vol. De fijne geur van jasmijn komt mijn neus al tegemoet. Als ik de eerste slok neem komt de smaak van jasmijn sterk naar voren ondersteund door een lichte ondertoon van gedroogd gras. Intussen trekt het zakje verder en na 8 minuten schenk ik mijn kopje voor de tweede keer tot de helft vol. Doordat de thee langer heeft getrokken is deze nu helaas bitter geworden. Ik heb ervaren dat kwalitatieve Chinese thee niet bitter hoeft te smaken als deze langer trekt.

Vervolgens maak ik het zakje open en het lijkt wel of er olijventapenade in zit. Er zitten allemaal fijn gehakt theebladeren in het zakje.

Kortom laat je thee niet langer trekken dan 5 minuten als je zin hebt in een kopje thee bij “De koffie salon”.