Koffie bonen uit yunnan, china

Koffie in het keukenkastje

Toen ik mijn carrière in de thee begon wist ik het eigenlijk al zeker. Ik zei altijd: “China is nog niet het land waar op dit moment de koffie groeit, maar geef ze de tijd en er komt ook koffie uit China vandaan”. Ik heb dat gezegd zonder er voor de rest bij na te denken of het in de gaten te houden. Nu was ik deze week met een vriendin aan het bijpraten en haalt ze Chinese koffie uit de kast.

Nu thee én koffie

Het zijn koffiebonen uit de provincie Yunnan. Yunnan is een streek ten zuiden van China en dat is dus ook de plek waar naar mijn weten de eerste Chinese koffie vandaan komt. Yunnan staat bekend om zijn super mooie aardse vintage pu’erh thee. Vandaag hebben we eerst de koffie zelf gemalen en daarna geproefd. Het is een hele mooie frisse filter koffie, voor zover ik er verstand van heb als het theemeisje. Ik vond het heel leuk om te proeven. Het is een koffie van coffee commune. Als smaaknotitie zetten hun erbij Nepal nature and Orange. Ik ga nog even lekker genieten van deze Chinese koffie en dan was dit de blog voor vandaag.