Zo via via krijg je te horen dat er oudezijds voorburgwal 145 een inspirerende zaak zit. Dus daar gaan we natuurlijk even een kijkje nemen.

Vanaf het centraal station loop ik door de Chinese wijk waar de duizendklappers nog steeds knallen en draken dansend door de straat gaan. Vervolgens loop ik langs de dames van de oudezijds voorburgwal en kom ik uit kijk KOKO. De voorgevel staalt een eigen stijl uit en daar hou ik van. De muren grotendeels onbehandeld waardoor je de roodbruine bakstenen ziet en er wordt gebruik gemaakt van TL-verlichting. Vaak doet TL-verlichting kil aan maar hier hangt sfeer.

Zoals in veel zaken overheerst de passie voor koffie, dit maak ik op uit, hoe kan het ook anders, de naam, de 3 verschillende koffiemolens achter de bar en één kant van de menukaart is besteed aan koffie en de andere kant voor de rest van de dranken die zij serveren. Gelukkig serveren ze naast de koffie ook interessante thee, 3 soorten thee (Earl grey, Groene China Jasmijn en Korea Bio) en 5 soorten kruiden.

Weetje: Officieel mag thee alleen thee genoemd worden als deze afkomstig is van de Camillia Sinensis. Alle andere warme dranken waar onder andere gebruikt gemaakt wordt van kruiden en bloemen heten infusies.

Nadat ik geïnstalleerd ben bestel ik een kopje Korea bio thee voor €2,90. De thee wordt geserveerd in een klein theepotje waar twee kopjes thee uit kunnen geschonken worden. In het theepotje hangt een wit papieren filter waar de losse thee in gedaan is. Een goede manier om losse thee te drinken zonder dat je de theebladeren in je mond krijgt tijdens het drinken. Als ik de thee proef, proef ik het gras en tonen van gedroogd gras wat in mijn beleving kenmerkend is voor groene thee. Daarbij is het belangrijk dat de thee niet te lang trekt, zoals wat gebeurd is bij mijn tweede kopje want deze is vrij bitter.

Deze theebladeren zijn fijngesneden en zijn de zeker niet de bovenste blaadjes van de plant.

Er hang een rustgevende sfeer met ligt geroezemoes van de andere gasten op de achtergrond en muziek gaat goed met de sfeer. De verschillende zitgedeeltes zorgen ervoor dat iedereen lekker zijn ding kan doen zoals genieten van koffie, zakelijke besprekingen voeren of in mij geval het schrijven van mijn dertig dagen blog over thee in Amsterdam oftewel: Thirtea Amsterdam by Mevrouw Cha.