Op aanraden van een vriendin ga ik een kopje thee bij Lunchroom Wilhelmina drinken. In de zon op de fiets naar de eerste helmersstraat, dit is een goed begin van de dag. Eenmaal bij Wilhelmina aangekomen, een lunchroom op de hoek van de straat met een terras waar de eerste zon genieters al hebben plaats genomen. Ik kies ervoor om binnen te gaan zitten.

Binnen is de lunchroom vrij smal omdat de toonbank in het midden is geplaatst desalniettemin is het op de begane grond is het om plaats te nemen. De trap naar beneden lijdt naar de keuken. Ik besluit om de trap naar boven te nemen, waar nog voldoende zitplaatsen vrij zijn.

Als ik heb plaats genomen is de serveerster al snel ter plaatse en ik vraag of ze Chinese thee serveren. Een antwoord op deze vraag heeft ze niet maar ze heeft wel groene thee, gewone thee, kruiden thee, earl grey thee, rooibos thee en verse muntthee. Persoonlijk vind ik deze selectie niet spannend en de serveerster ook niet want ze weet vrij weinig over de thee te vertellen.

Op dit moment besluit ik ook maar van mijn geloof af te stappen en ik bestel voor 2,10 een infusie van rooibos.

Op de kaart zie ik dat de thee bij Simon Levelt vandaan komt.

Terwijl ik van mijn ontbijt geniet met daarbij de rooibos thee komt de huis poes nog even een kijkje nemen en staart koningin Wilhelmina mij van alle kanten aan. Er hangen namelijk door de gehele zaak authentieke schilderijtjes met daarin foto’s en afbeeldingen van Wilhelmina.