Over Mevrouw Cha

Linda Appelman (29) is oprichter en eigenaar van Mevrouw Cha. Als theesommelier heeft ze de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te krijgen voor pure kwaliteitsthee.

 

Echte theecultuur

“Ik heb de echte theecultuur leren kennen toen ik in 2011 in China woonde, tijdens mijn afstudeerstage voor de Masterstudie ‘Innovative Hospitality Management’. Thee is daar een nationale drank en goede kwaliteit met mooie en pure smaken is er beschikbaar voor iedereen.”

 

Pure smaken

“Dat is heel anders dan de theezakjescultuur in Nederland. Waarom voegen we aardbei- of sinaasappelaroma’s toe aan zakjes gruis? Terwijl er alleen al in China meer dan 2000 verschillende soorten thee bestaan? Met die pure smaken wil ik mensen graag kennis laten maken.”

 

Theereizen

“Ik maak reizen naar verschillende landen om echte verse thee te kopen, duurzaam geproduceerd, rechtstreeks van de plantage. Tijdens deze reizen ontmoet ik mensen en luister ik luister aandachtig naar hun verhaal. Zo is iedere thee voor mij een uniek natuurproduct met een eigen verhaal.”

 

Eenvoudig

“Cha is Mandarijn voor thee. Met thee boutique Mevrouw Cha wil ik mijn zelf ingekochte thee, passie en verhalen met zoveel mogelijk mensen delen. Met mijn persoonlijke aanbod in de online thee boutique, verdiepende exclusieve theeproeverijen en maandelijkse theeabonnement. Zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk, het liefst voor iedereen.”