Na een dagje vliegen met een overstap in München kom ik aan in Rusland. In het vliegtuig heb ik alle tijd gehad om de lonely planet door te lezen. Nu begint mijn avontuur echt. Met het idee dat als ik China kan overleven dan moet Moskou een makkie zijn. Uhm… nou… ik ben nog niet bij de baggageband en ik weet dat het niet zo is.  Alles staat aangegeven in enkel Russich schrift. Oeps!

 

Gelukkig blijf ik mijzelf en kies niet voor de makkelijkste weg, de taxi. Nee ik scoor een treinkaartje naar een of ander treinstation waar iedereen uitstapt. Op het treinstation wil ik geld pinnen. Gelukkig zijn de geldautomaten ook in het Russisch. Ik lach even lief naar een zakenman die verteld welke knopjes ik mag indrukken. Natuurlijk is de eerste geldautomaat zo goed als leeg en kan ik geen groot bedrag pinnen. Bij de 5e pinautomaat (gelukkig zijn er ook zoveel verspreid over het station) hebben we mazzel en heb ik mijn eerste eigen Russische Roebels in mijn handen.

Een heerlijk gevoel!

 

De volgende uitdaging staat al op me te wachten de metro. Tsja een kwestie van jonge mensen en zakenmannen aanspreken in de hoop dat ze je begrijpen en de juiste richting wijzen.

 

Even ter indicatie, mijn vliegtuig is geland om 16:15 en ik arriveer om 20:00 bij  het hostel. Snel omkleden wat om 20:30 heb ik een diner bij Bolshoi met een oude bekende. De Russische gerechten bevallen me heel goed. Vervolgens nog een wandeling over het rode plein langs het Kremlin richting de rivier.

 

Eerste indruk: WAUW! Dit is een avontuur en ik ben er klaar voor!