Ik had vandaag anders ingepland dan het uiteindelijk is verlopen. Soms lopen de dagen anders dan verwacht, zo ook deze dag. De meeste horecagelegenheden die nog op mijn to do lijstje staan voor mijn dertig dagen project zijn op zaterdag open tot 18:00.

Dit is dan ook de reden dat ik vanavond in de lobby van Hotel de l’europe thee zit te drinken. Ik was hier namelijk eerder deze week en zag een thee-trolly staan. Op deze thee-trolley staat een kleine samowar en veel blikjes Harney & Sons gourmet tea. Een merk dat ik nog niet eerder tijdens mijn 30 dagen project heb geproefd.

Als ik plaats neem op een van de sofa’s bekijk ik de menukaart van promenade, zo heet namelijk de lobby bij hotel de l’europe. De kaart is opgebouwd uit bubbels, kleine snacks en heel veel verschillende soorten thee. Ik kies voor de Fanciest Formosa Oolong, als dat geen spetterend begin van de zaterdagavond is dan weet ik het ook niet meer. De naam alleen al is voorbarig.

Aldus de menukaart van de Promenade;

Fanciest Formosa Oolong

In de natuur beschermt deze thee plant zichzelf door het creëren van een beschermlaag die een mooi perzik aroma geeft, waardoor deze beter is dan iedere andere oolong. Half-gefermenteerd.

Tsja ik heb daar persoonlijk weinig aan toe te voegen, nu eerst proeven…

Voordat ik de thee kan proeven moet ik deze zelf inschenken, opzich is dit geen probleem alleen de fancy zilveren theepot is vrij heet geworden en dus ook het handvat. Er zit een licht zoete fruitige smaak in de eerste paar seconden en daarna maakt de thee de mond droog met een afdronk van zoete aardappel. Iets van perzik herken ik er lichtelijk in, maar ik vind het jammer dat deze ow zo fancy thee de mond zo droog maakt en een bittertje aan het eind heeft.

Het idee van een thee trolley vind ik super en het doet me ook goed dat er zoveel verschillende soorten thee op de kaart staan. Desalniettemin wordt voor dit potje thee waar ik twee kopje uit € 10,- gevraagd. Ik heb ervan genoten, alleen zal dit niet mijn daily cup of tea zijn naar aanleiding van de prijs kwaliteit.