“Ik verkoop niet veel verschillende soorten thee, de thee die ik verkoop vind ik heerlijk en iedere thee heeft een uniek verhaal dat ik graag met jou wil delen.” (Mevrouw Cha, 2013)

Ginseng Ren shen oolong theebladeren opgerold gedroogd in witte theekop.

De ren shen oolong fascineert mij. Het lijkt niet op thee, in eerste instantie zie je de bladeren niet en lijkt het meer op het grind dat op de oprijlaan ligt. Toch ontstaat er een gouden drank, die licht zoet is en subtiel van smaak wanneer je ongeveer 5 “parels” in je theebeker minimaal 5 minuten laat trekken in water van ongeveer 80 graden.

Voor de duidelijkheid als ik praat over mijn theebeker met een inhoud van 200ml.

Tevens een beetje Chinese les: Ginseng –人参 – rén shēn + Oolong Thee – 乌龙茶 – wū long cha.

De thee is afkomstig uit Hainan een provincie in China, en is gerold in ginseng en zoethout. Ginseng is een plant die groeit in Oost-Azie en in Noord-Amerika. De ginsenoside die zich in de wortel van de plant bevind kan een positief effect op de gezondheid hebben. Mijn advies is om deze thee in de ochtend of de vroege middag te drinken om je lichaam een boost te geven.

Als thee en spijs inspiratie raad ik je aan om de ren shen oolong thee te combineren met ragout of een zoet dessert zoals een stukje tarte tartin, stoofperen of verse peren.

Kortom een unieke thee en een musthave voor thee spijs combinaties. Bestel de ren shen oolong thee in de online thee boutique van Mevrouw Cha.

Ginseng Ren shen oolong kopje thee in witte theekop.

Geniet van deze heerlijke, zachte en licht zoete gouden drank.