Ik vind het heerlijk om mij bezig te houden met thee.

Ik krijg er zelfs meer energie van dan dat het me energie kost. Daarom ben ik begin 2013 het Screaming Beans team gaan versterken. Een wijn en koffie bar waar ze gerechten in de vorm van smaaksensaties serveren ter grootte van een voorgerecht. Gelukkig serveren ze bij Screaming Beans ook kwalitatieve thee en krijg ik de kans om hier mee aan de slag te gaan.

De thee die wordt geserveerd bij Screaming Beans is afkomstig van de Belgische theesommelier Ann Vansteenkiste. Naast de thee van Ann Vansteenkiste wordt er ook thee van de dames van Evermore uit Rotterdam geschonken. De thee van Evermore heb ik eerder in mijn 30 dagen project al geproefd dus vandaag gaan we voor een kopje thee bereid met de thee van Ann.

Bij Screaming Beans wordt er overwegend Chinese thee geserveerd, mooie pure soorten thee uit het land waar het allemaal begonnen is. Tijdens mijn thirtea project heb ik al veel verschillende soorten Chinese thee geproefd. Zo heb ik een gecultiveerde pu’erh bij Teabar geproefd.Vandaag wordt het tijd om een echte vintage pu’erh te proeven.

De pu’erh die bij Screaming Beans wordt geserveerd komt uit 1987. Ik word er vrolijk van als gasten deze thee bij ons bestellen en vandaag ga ik deze thee drinken voor mijn blog. Bij Screaming Beans is er de mogelijkheid om een potje thee van 0,2 liter, 0.4 liter en 1 liter te bestellen. Voor 0,2 liter thee betaal je €… desalniettemin is er de mogelijkheid voor €… meer een echte vintage pu’erh te drinken.

Screaming Beans is de eerste zaak tijdens mijn 30 dagen project waar de thee, nadat deze getrokken heeft, wordt overgeschonken in een kannetje door het personeel. Dit wordt gedaan zodat het eerste kopje thee dat uit het theepotje komt goed smaakt en ook het tweede kopje.

In veel horeca zaken mag je zelf het thee zeefje op tijd uit het potje halen en als je te laat bent dan heb je pech. Bij Screaming Beans wordt een kopje thee “anders” bereid. De Chinese thee wordt los in het theepotje gedaan zodat de theeblaadjes voldoende ruimte krijgen om hun smaak af te geven aan het hete water. Vervolgens wordt er een timer achter de bar gezet en wordt de thee overgeschonken aan tafel door het personeel als de thee de juiste tijd heeft getrokken en daardoor de juiste smaak heeft. Ik sta achter dit product en vind het daarom lastig om het objectief te beoordelen.

Kom gewoon gezellig een keer langs en ervaar de volle ronde smaakt van onze vintage pu’erh zelf te ervaren. Tot snel!

En mocht je vragen hebben, stel ze persoonlijk! Ik hou van vragen!