Chinese thee in combinatie met chocolade uit het wilde westen. Als dat niet spannend klinkt dan weet ik het ook niet meer. Ik ga naar tea2choc omdat ik nieuwsgierig ben geworden naar het product waar hun voor staan.
Verder is het ook geen straf, want welke vrouw houdt er nu niet van chocolade.

Aangezien ik maar 1 slot op dit moment op mijn fiets heb, stal ik mijn dierbare Mr. Loco pal voor de deur.

Als ik de winkel binnen stap, stap ik een ruimte binnen met traditionele Chinese theekopjes, gaiwans en thee plateaus. Kortom mijn fijne herinneringen aan Beijing komen weer even boven drijven.

Ik kies voor een oolong thee, wel te verstaan, de osmanthus phoenix oolong thee. Dit is weer een soort thee waarvan ik mij niet kan herinneren dat ik deze eerder heb geproefd.

Een verassende oolong thee met een aangename licht zoete bloemen geur. Het is dat een potje vrij prijzig is, anders had ik zeker wat thee mee naar huis genomen om thuis lekker verder te proeven en proberen.

Desalniettemin geniet ik van het moment en proef af en toe een van de begeleidende chocolade.

Ik vind de thee verassend, de chocolade verassend (vooral die met de rode puntjes (gedroogde Chinese besjes) aan de bovenkant) maar de combi vind ik lastig.

Volgens de dame die de thee ceremonie verzorgd proef je nog beter zoet als je al wat zoets hebt gegeten. Daarbij is het belangrijk om naast het thee drinken zo af en toe wat te eten omdat thee de maag schoonmaakt waardoor deze eerder leeg is en snakt naar nieuw voedsel.