Nu in het kopje van Mevrouw Cha

GIN & THEE RECEPT

Gin & tea, zelfgemaakte cocktail met Shincha thee. 2 gr shincha

150 ml mineraalwater

30 ml gin (of, iets meer..)

1 el vlierbessensiroop (of; als je wilt, iets meer..)

½ uitgeperste limoen

1 limoenschijfje

1 takje verse munt

1 komkommerlint

1 glas ijsklontjes of crushed ice

 

WAAR IS DAT THEE FEESTJE?

Zometeen in je glas!

De feestdagen zijn er bijna. De pepernoten parade, bij de kerstman op schoot en zoveel mogelijk oliebollen eten. Daar hoort natuurlijk wel een indrukwekkend knallend drankje bij!

Dus pak maar eens het meest fancy cocktailglas uit de kast. We gaan thee een alcoholisch leven inblazen. Om specifieker te zijn. We gaan aan de gin.

Maar, first things first. Zet je mineraalwater op 70 graden en schenk 150 ml uit over 2 gr shincha. Je hebt 4 minuten trektijd nodig, waarna je de getrokken thee in de koelkast af laat koelen. Het liefst bereid je dit al eerder voor of maak je een cold brew variant van tevoren, zodat de thee koud is wanneer je de cocktail maakt.

En nu wordt het hoog tijd om de bartender uit te hangen. We gaan nog net niet staan shaken. Maar pak dat mooiste glas. Stop er 1 takje verse munt, 1 limoenschijfje en 1 komkommerlint in. Daarna komen de ijsklontjes of het crushed ice. Bijna zijn we bij de gin aangekomen. Eerst de limoensap en vlierbessensiroop toevoegen. YES. Here comes the gin. Thee maakt het af. Roer nog even en fijn feest!

 

TIP VAN DE THEESOMMELIER

De thee must-haves om je creatie af the maken zijn op dit moment de biologische buchu uit Zuid-Afrika en de biologische roosjes uit de vallei van de rozen in Marokko.