Zie het voor je, lekker aan tafel met familie en voor diegene die liever geen alcohol drinken toch een gevuld wijnglas. Een wijnglas gevuld met thee. Net zoals wijn is thee een mooie drank om te combineren met gerechten.

Basis richtlijnen food pairing en thee.

  • Witte thee neutraliseert de smaak en spoelt de mond mooi schoon bij aanvang van het diner.
  • Groene thee combineert mooi met groene salades en kip.
  • Zwarte thee past goed bij (rijke, volle) vlees gerechten.
  • Lichte oolong thee is te vergelijken met groene thee.
  • Donkere oolong thee is te vergelijken met zwarte thee
  • Pu’erh thee is heerlijk met volle pure chocolade en met wild

Het is dus vaak een kwestie van uitproberen en proeven, zo ontdek je de mooiste combinaties. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen door een bericht te sturen naar Mevrouw Cha.

Wanneer u de keuze voor het gerecht en de bijpassende drank is gemaakt is het tijd om het juiste wijnglas te kiezen.

  • Zorg dat het wijnglas niet gegraveerd is zodat de structuur van het glas nog in tact is.
  • Let erop dat er geen kleine beschadigingen in het glas zitten, wanneer er dan een warme drank wordt ingeschonken kan het glas knappen.
  • Puerh en zwarte thee worden met gekookt water bereid en laat deze dan eerst afkoelen in de theepot. Indien mogelijk tot de 70 graden. Dan is de thee niet te heet waardoor de smaken van de thee beter naar voren komen. Serveer dit niet als “koude thee” maar als een warme drank.

Een warme drank creëert u door de thee minimaal 10 minuten te laten trekken. Afhankelijk per theesoort, niet meer dan 4 gram per 1,5 liter en laat het geheel samen trekken. Op deze manier creëert u geen water met een smaakje maar een warme drank dat mooi samen gaat  met uw gerecht.

 

Tip: heeft u de “chardonnay thee” van Mevrouw Cha al eens geproefd?