Theeproeverij De Meerstoel in Sambeek, thee en spijs.

Soms ga je naar Japan. Soms naar China. Soms Hongarije. En soms is er even geen theereisje gepland. Dit betekent niet dat we stil in een hoekje blijven zitten. We gaan er zeker veel op uit. (Houd daarvoor ook Facebook en/of Instagram in de gaten.)

Een uitje binnen de grenzen dus.

SAMBEEKSE GEZELLIGHEID

Specifieker, in Sambeek. Daar maken dochter Janneke en moeder Liesbeth met hun Meerstoel het plaatsje nog leuker om te bezoeken. Een muur vol borduursels, (omgevings-)folders buiten uitgestald in een oeroude koelkast, de springveren van een matras als decoratiewand en een kerkbank om op te zitten. Het is één verzameling aan alles dat je een thuisgevoel geeft. Het gezellige praatje van de nuchtere dames helpt daar natuurlijk ook aan mee.

 

NATUUR UIT DE KEUKEN

Dit is een thuis kenmerkend door de intens geluk makende geuren vanuit de keuken. De geur vanuit de keuken en vervolgens de smaken op je bord zijn zoals ze zijn, omdat het uit eigen tuin wordt gehaald of uit andermans professionele en lokale keuken. Bovendien wordt er genoeg mee geëxperimenteerd, zodat er iedere keer een nieuwe ontdekking op je bord ligt.

Zo zijn er regelmatig kruid- en struintochten. Een gids laat je de omgeving zien en weet je alles te vertellen over de planten en kruiden. Deze kennis wordt op z’n beurt gebruikt in de gerechten. (Hoe puur natuur wil je het hebben?) De Meerstoel zoekt z’n kwaliteit in meerdere samenwerkingen en in al z’n producten. Thee included. Op de schappen staat onze Mevrouw Cha thee te shinen.

THEEPROEVERIJ BIJ DE MEERSTOEL

Hoezo stoppen bij het enkel serveren van de thee? De Meerstoel is zo enthousiast en organiseert al een flinke tijd (ongeveer 2 jaar) theeproeverijen met ons samen. 6 gangen. 6 keer thee (op creatieve manieren gepresenteerd). 6 keer een lekker hapje. Het leukste? Het proefformulier. Hoe smaakt de thee en hoe het hapje? Maar vooral; hoe zijn ze samen? Versterkend. Contrasterend. Explosief. Nietszeggend.

Foodpairing is waar we ons mee bezig houden. Voorbereiden voor een middag of avond thee en spijs is een feest! Tijdens de proeverij zelf is het dubbel feest! Alle theeleuten bij elkaar. Kletsen over wat er op tafel komt. En hun formulier vol kladden met emoticons, cijfers, omschrijvingen en zelfs om de zoveel tijd volwaardige tekeningen.

 

THEE KOMT NAAR JE TOE

Al met al een heerlijk terugkerend event. En mocht je zelf nieuwsgierig zijn. Kijk dan even in de agenda. Je kunt je daar aanmelden voor één van de aankomende tastings. Als je al een groep bij elkaar hebt kunnen vinden, dan kun je Janneke en Liesbeth (of ons) even mailen (info@meerstoel.nl) om samen iets af te spreken.

Het kan ook zomaar zijn dat je een eigen koffiezaak, horecagelegenheid, kantoor, lunchtentje of anders hebt, dit leest en denkt “dit lijkt me heel interessant en vernieuwend voor bij ons”. Of het nu gaat om thee serveren, een theeproeverij organiseren of iets totaal anders, met thee uiteraard. Trek ons dan aan de jas door te bellen of mailen (klik voor contactgegevens).

Hoe dan ook. De Meerstoel. Neem er een keer een kijkje. En theetje.