Theereizen | Thee inkopen bij de oorsprong

Er zijn wereldwijd ongeveer 60 landen waar thee groeit. Mevrouw Cha wil weten waar de thee groeit. In en onder welke omstandigheden de thee groeit. Wie is de boer achter de thee en waarom verbouwd hij zijn thee zoals hij doet? Leren van de oorsprong, inkopen bij de oorsprong en het verhaal delen in Nederland via workshops en het chabonnement, het thee abonnement van Mevrouw Cha.

Malawi

Kwalitatieve UTZ gecertificeerde thee groeit onder andere ook in Malawi. In februari 2017 reist Mevrouw Cha af naar Malawi om UTZ gecertificeerde plantages te bezoeken. Tot nu toe heeft Mevrouw Cha in haar thee carrière enkel kleinschalige theeboeren bezocht. In Malawi gaat zijn ook op bezoek bij de grotere theeproducenten. Je kunt namelijk ergens pas een mening over hebben wanneer je iets met eigen ogen ziet en meemaakt.
Lees meer over mijn theereis door Malawi

Zuid-Afrika

Het land van de rooibos. Dit was ook de reden dat Mevrouw Cha in december 2014 naar Zuid-Afrika af reisde. Ze ging heen voor de rooibos en kwam thuis met rooibos, groenbos en buchu. Naast deze drie kruiden is honingbos ook een uniek kruid dat groeit in Zuid-Afrika. Een goede reden om terug te gaan in februari 2017, opzoek naar wilde honingbos plantages.
Lees meer over mijn tweede theereis door Zuid-Afrika
Lees meer over mijn eerste theereis door Zuid-Afrika

Rusland

Mevrouw Cha zou zichzelf niet zijn als zij niet op onderzoek uitgaat. In september 2013 reisde zij voor de eerste keer alleen door Rusland opzoek naar de meest noordelijke theeplantages ter wereld. Pure, biologische en prachtige theeplantages ontdekte ze tijdens de laatste dagen van haar reis in de buurt van Sochi, gelegen aan de Zwarte Zee. Waar tevens de eerste theeplantage geplant door Yuda Koshman heeft kunnen vinden met hulp van goede vrienden. Naar mooie herinneringen mogen luisteren uit de tijd dat de thee nog op de bon verkrijgen te was en mijn reis afgesloten met een echte Russische high tea en thee uit een samovar.

China

De bakermat van de thee en de bakermat van het bedrijf Mevrouw Cha. In Beijing kwam Linda in contact met een ware theecultuur die meer dan 5000 jaar rijk is. Na het afronden van haar studie is zij gelijk weer terug gegaan en heeft zij haar eerste theereis gemaakt en besloot deze (h)eerlijke thee te verkopen in Nederland. Thee is een veelzijdig product en in China zijn er alleen al 2000 verschillende soorten smaken. De mogelijkheden zijn oneindig en deze worden vandaag de dag gedeelde door middel van haar thee label; Mevrouw Cha.

Japan

De finesse van de theeceremonie in Japan is iets wat Mevrouw Cha intrigeert. Ieder land heeft zijn eigen theecultuur, gebruiken en unieke smaken. Daarnaast staan er enkele Japanse theesoorten op het wensenlijstje van Mevrouw Cha voor heerlijke thee-spijs combinaties en om mee te koken en te bakken. Kortom Japan staat hoog aan het wensenlijstje en Mevrouw Cha reist april 2018 door Japan. Stay tuned!