Het is 1 januari, de dag dat Mevrouw Cha een dertig dagen project is begonnen.

Geïnspireerd door het motiverende filmpje van TED waarin Matt Cutts verteld over 30 dagen projecten, de 365 foto’s van Besjesthee.nl waarbij Jessica iedere dag een foto van haar kopje thee nam. Mevrouw Cha is trotse eigenaar van een paar van haar kopjes en hopelijk binnenkort ook een foto. Daarnaast, niet te vergeten de geweldige zondagmiddag film “Julie & Julia” waarin Julie iedere dag een recept uit het kookboek van Julia Child bereidt en daarover blogd.

Door deze verschillende inspiratiesbronnen is het gaan kriebelen.

Ik loop nu al een half jaar rond met het idee dat ik wil schrijven over mijn belevingen op het gebied van thee. Thee is een heel mooi product zijn met talloze mogelijkheden en Mevrouw Cha neemt je graag mee in deze wereld. Verder vind ik dat er meer informatie over thee op het internet mag staan en hier wil ik mijn steentje aan bijdragen. Maar… ga maar eens beginnen, ik ben namelijk goed in het bedenken van andere dingen waardoor er nog geen enkele blog van Mevrouw Cha is verschenen.

Amsterdam is een inspirerende stad en heel veel geweldige horecagelegenheden waar veel variërende soorten thee worden geserveerd. De ene horecagelegenheid besteed er meer aandacht aan dan de andere wat ik interessant vind om te ervaren. Nu nog dertig plekken in Amsterdam te vinden waar ze bewust met producten bezig zijn en dus hopelijk ook met de thee.

Nu is het één januari, een nieuw jaar vol mogelijkheden en een perfecte dag om mijn eerste dertig dagen project aan te gaan. Naast mijn vaste baan creëer ik iedere dag een mogelijkheid om thee te proeven ergens in Amsterdam. Naast dat het heerlijk is om leuke horecagelegenheden te ontdekken is het ook belangrijk om mijn smaak verder te ontwikkelen. En hoe ontwikkel je jou smaak? Door veel verschillende soorten te proeven… wat vervelend nou!

#1 – Koffie Salon 

#2 – Koko Coffee & Design 

#3 – Koffie in Oost 

#4 – Cottoncake

#5 – Anne & Max 

#6 – Café Brecht

#7 – Van Harte

#8 – Four Leaves

#9 – Hofje van Wijs 

#10 – Lunchroom Wilhelmina

#11 – Alchemist Garden

#12 – Gartine

#13 – Conservatorium Hotel Brasserie

#14 – Teabar

#15 – Chocolate Company

#16 – Vereenigde Thee Compagnie

#17 – @7

#18 – Blue

#19 – Promenade

#20 – Yamazato

#21 – Coffee Bru

#22 – Café de Jaren

#23 – Hotel Droog

#24 – Espressofabriek

#25 – Inkt & Olie

#26  – De Liefde

#27 – Lunchroom T

#28 – Screaming Beans

#29 – Tea2choc

#30 – Formocha