Veelgestelde vragen

Wat geeft je thee zo’n bijzondere smaak?

De verschillende thee in onze webshop wordt direct van de theeboeren ingekocht en daar zijn we trots op. Dat betekent o.a. dat we precies weten welke theeplant variëteiten gebruikt zijn, hoe ze behandelt zijn en waar ze vandaan komen. Wat ook een grote rol speelt is hoe de thee bewaard wordt. Totdat de thee verkocht wordt, worden de theeblaadjes gekoeld bewaard waardoor ze lang vers blijven.

Daarnaast staat Mevrouw Cha voor een zachte, milde thee smaak die bitter wordt wanneer deze op de Mevrouw Cha thee wijze wordt gezet.

Hoe kan ik verse groene thee bewaren?

De aroma’s van je thee blijven beter behouden wanneer je de thee op een koele (onder de 20°C), droge en donkere plek bewaard in een luchtdicht afgesloten blik. Door een klein blik te gebruiken zorg je voor een zo laag mogelijke luchtinhoud dat in contact komt met de theeblaadjes. Je kunt de theeblaadjes ook bewaren in de originele verpakking welke een hersluitbare strip bevat.

Kan verse groene thee in de koelkast bewaard worden?

Ja dat kan. Wanneer je de thee voor een langere tijd (6-12 maanden) bewaren wilt kun je de ongeopende verpakking in de koelkast bewaren om versheid te behouden. Wanneer je de thee wilt openen, laat het dan eerst op kamertemperatuur komen voor je de verpakking opent. Dit voorkomt condensatie op de theeblaadjes.

Waarom verkoop je alleen thee van de plantages die je zelf bezocht hebt?

We vinden het belangrijk de kwaliteit hoog te houden en dat doen we door te weten waar de thee vandaan komt. We kennen de mensen die de thee verbouwen en leren graag van de oorsprong. Waarom de theeboer zijn technieken toepast om tot zijn smaak te komen.