Veelgestelde vragen

Wat geeft je thee zo’n bijzondere smaak?

Mevrouw Cha houdt van een zachte, milde thee smaak die niet bitter wordt wanneer deze op de Mevrouw Cha thee wijze wordt gezet en daar staan wij voor

Daarnaast stellen wij met alle zorgvuldigheid een theeselectie samen van hoogwaardige kwaliteit welke direct bij de oorsprong wordt ingekocht. Daar zijn we heel trots op. Dat betekent o.a. dat we precies weten welke theeplant variëteit is gebruikt, hoe de thee geproduceerd is en waar de thee vandaan komt. Ieder jaar worden de nieuwe theeën opnieuw geproefd en ingekocht om smaak en kwaliteit te waarborgen.

Hoe kan ik verse groene thee bewaren?

De aroma’s van je thee blijven beter behouden wanneer je de thee op een koele (onder de 20°C), droge en donkere plek bewaard in een luchtdicht afgesloten theeblik. Door een klein blik te gebruiken zorg je voor een zo laag mogelijke luchtinhoud dat in contact komt met de theeblaadjes. Je kunt de theeblaadjes ook bewaren in de originele verpakking welke een hersluitbare strip bevat.

Kan verse groene thee in de koelkast bewaard worden?

Ja dat kan. Wanneer je de thee voor een langere tijd (6-12 maanden) bewaren wilt kun je de ongeopende verpakking in de koelkast bewaren om versheid te behouden. Wanneer je de thee wilt openen, laat het dan eerst op kamertemperatuur komen voor je de verpakking opent. Dit voorkomt condensatie op de theeblaadjes.

Waarom verkoop je alleen thee van de plantages die je zelf bezocht hebt?

Door thee van pluk tot eindbewerking zelf mee te maken en uit te voeren leert Linda (eigenaresse van Mevrouw Cha) het proces tot in detail kennen. We vinden het belangrijk de kwaliteit hoog te houden en dat doen we door te weten waar de thee vandaan komt. We kennen de mensen die de thee verbouwen en leren graag van de oorsprong. Waarom de theeboer zijn technieken toepast om tot zijn smaak te komen, een heel interessant proces waarvan we graag het verhaal delen in Nederland.