Op de singel aan de gracht zit VTC ook wel de Verenigde Thee Compagnie. Veel verschillende soorten thee in glazen pottjes met een kruk erop en een zelf ontworpen sticker. Het duurde even voordat ik een thee had gekozen die ik graag wilde drinken. Er staan namelijk veel gave smaken, uiteindelijk koos ik voor een kopje Tai Ping Hou Kui.

Tai Ping Hou Kui is een groene thee uit de provincie Anhui die ontstaan is in het dorpje Tai Ping. Volgens de website van deze winkel dit een thee die niet bitter word.

Ik nam plaats op deze bank hiernaast om deze thee eens te gaan proeven. Ik heb immers nog nooit zelf een Tai Ping Hou Kai thee gedronken. De hoeveelheid thee bladeren dat werd geserveerd was overweldigend en de winkelbediende vertelde me dat ik de thee niet langer dan 1 minuut moest laten trekken want anders werd de thee bitter. Natuurlijk ben ik eigenwijs en laat ik de theebladeren de 5 minuten trekken.

Inderdaad meneer had gelijk en ik had een pottje bittere groene thee.

De eerste opschenking was mij dus niet zo goed bevallen maar een tweede opschenking werd mij aangeboden. Iets waar ik natuurlijk geen nee tegen zeg.

In dit geval heb ik de thee 1 minuut laten trekken. Gelukkig was de thee nu beter van smaak, een aangename smaak van zoete groene. Deze hele ervaring koste €2,95.