Yuda Koshman is de grondlegger van de Russische thee productie. In 1901 verhuisde Meneer Koshman naar Solokhaul, de plek waar zich de meest noordelijke theeplantages bevinden.

Na een lange autorit vanuit Sochi komen we aan in Solokhaul. Niet zomaar een reis. Een reis met vele speltbochten, grote hoogte en geweldig uitzicht.

We komen aan bij een klein pittoresk groen huisje. Het huis waar Yuda Koshman naartoe verhuisde om de eerste en meest noordelijke theeplantage ter wereld aan te planten.  Vandaag de dag is zijn erfgoed opgekocht door de Dagomys, een Russische theeproducent en fungeert het voormalige huis van Yuda Koshman als museum.

Enkele Russische toeristen en tientallen wespen hebben deze rustgevende en inspirerende thee plek weten te vinden. Mijn oog valt voornamelijk op de theedoosjes uit de Sovjet tijd.

In het kader van “nu we er toch zijn” proeven we verschillende soorten thee en genieten we van de huisbakken pannenkoeken met honing. Ineens wordt het duidelijk waar alle wespen vandaan komen.

Als het aangenaam weer is dan is deze plek een echte aanrader.

.